Monthly Archives: October 2018

Generacijsko drvo 2018/2019.godine

U petak 26.10. 2016. godine, uoči proslave Dana škole, još jedna generacija prvaka je pristupila Dečjem savezu. Tom prilikom je zasađeno još jedno generacijsko drvo u dvorištu škole. Drvo su zasadili prvaci sa direktorom škole i našim domarom Boškom. Prvacima su tom prilikom podeljene čestitke koje su napravili učenici četvrtog razreda sa svojim učiteljicama.

Naučni šou u našoj školi

U susret danu škole, u okviru manifestacije „Oktobarsko zvonce“, 18-tog oktobra upriličen je Naučni šou za odabrane učenike trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda. Šou su vodili naučni demonstratori Centra za promociju nauke koji su izveli niz atraktivnih i interaktivnih eksperimenata i demonstracija podeljenih po naučnim oblastima bliskih učenicima školskog uzrasta. Naučni šou se sastoji od nekoliko interaktivnih eksponata kao što su Rubensova cev i Vatreni tornado, a uključuje i druge naučne vizuelne efekte.

Pravilna ishrana put do zdravlja

U cilju prevencije nasilnog i agresivnog ponašanja kod dece, koordinator Tima za zaštitu dece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja, inače biolog naše škole, održala je radionice sa roditeljima i učenicima mlađih razreda u cilju edukacije kako nepravilna ishrana utiče na pojačan nivo agresije i stresa kod dece.

Dragana Stanišić, profesor biologije

Pećinsko slikarstvo

20. oktobar 2018. godine – Učenici petog razreda naše škole, članovi istorijske sekcije, učestvovali su na radionici grnčarije „Od neolita do satelita”, Dušana Rajšića.

Škola za 21. vek

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
Organizacija British Council i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odabrali su našu školu da učestvuje u pilot projektu “Škola za 21. vek”.
Nastavnici iz naše škole su prošli obuku kako bi uključili dve ključne veštine u proces učenja kod đaka, kritičko razmišljanje i digitalne veštine. Takođe su prošli obuku za primenu Mikro bit računara u procesu učenja, a učenici će u buduće imati na raspolaganju 30 Mikro bitova za kodiranje.

Disanje – projektna nastava

Model pluća i disanje –  pravili smo model pluća u okviru projetkne nastave u petom razredu iz biologije.

Dragana Stanišić, nastavnica biologije

Veštine za adolescenciju

Naša škola je pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija dobila besplatnu edukaciju za tri zaposlena i celokupan materijal za izvođenje radionica sa učenicima 6 razreda na temu prevencije narkomanije i svih oblika zavisnosti (pušenje, alkoholizam, energetski napici, zavisnost od interneta…) . Projekat se sprovodi u vidu 40 radionica koje traju dve školske godine, a deca uče kako da se odupru izazovima koje nosi perid odrastanja, jačajući svoje mehanizme odbrane i forimrijajući samopoštovanje, samokontrolu i uopšte jačajući svoju ličnost.

Dragana Stanišić, nastavnica biologije

Goranska radionica u Zasavici

JEDNODNEVNA GORANSKA RADIONICA

SPECIJALNI  REZERVAT PRIRODE  ZASAVICA

U okviru realizacije projekta „Zaštita, očuvanje, višenamensko korišćenje i podizanje svesti i znanja o vrednostima šuma kod mladih”, Pokret gorana Srbije je 13.10. 2018. godine, organizovao jednodnevnu radionicu na kojoj su odabrani učenici šestog razreda  sa područija beogradskih opština, imali priliku da  se bave determinacijom  bilja i ukrasnog šiblja  u zaštićenom prirodnom dobru SRP „Zasavica”.

Dečija nedelja u Petki

Sve nedelje su dečije, samo ova se posebno obeležava da bi porodicu, školu i državu podsetila na odgovornosti koje imaju za zaštitu dece i ostvarivanju njihovoh prava.

Dečija nedelja sa sloganom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“ ove godine se obeležava od 1. do 7. oktobra. Povodom Dečije nedelje u školi u Petki organizovane su određene aktivnosti…

Zvezda u svetu različitosti

3. oktobra 2018. godine u saradnji PU „Rakila Kotarov – Vuka” i učenika  4/7 I 6/7 posebne nastave OŠ ,,Dule Karaklajić” organizovana je radionica „Zvezda u svetu različitosti” . Ova radionica inspirisana je knjigom „Morska zvezda Zvezdana “.

Druženje je proteklo uz smeh i  zajedničku igru i svi su pokazali koliko su kreativni pa su zajedničkim snagama napravili divne radove. Ovo druženje organizovano je u saradnji defektologa naše škole i logopedom vrtića „Dečje carstvo “