Menu

Фестивал науке -Земља будућности

0 Comment

30. новембра, ученици наше школе посетили су  Фестивал науке. Тема овогодишњег фестивала је:

Земља будућности

Kада размишљате о будућности, шта тачно замишљате? Да ли је будућност испуњена градовима на небу? Да ли ћемо у не тако далекој будућности летовати на некој другој планети или ћемо пак бити принуђени да се преселимо тамо? Да ли за нас уопште постоји „друга планета“?

До краја овог века на Земљи ће живети скоро једанаест милијарди људи и притисци за доступност ресурса биће огромни. Управо због тога, крајње је време да научимо како да је сачувамо! Следећих десетак година биће од пресудног значаја за доношење драстичних промена захваљујући којима би човечанство могло да дочека нове векове и миленијуме. Времена је све мање, баш као што су на измаку и природни ресурси од који зависимо сви ми. Kако онда да их искористимо на прави начин? Kако да упрегнемо технологију тако да буде у служби наше планете и свих нас који живимо на њој? Шта за Земљу може да уради појединац, а у чему ћемо бити најбољи ако удружимо снаге?

Зато размислите још једном. Kада говоримо о будућности, можда није право питање шта тачно замишљате, већ шта ћете да урадите за њу? Она не треба да буде мрачна. Може да буде сасвим зелена! Мора да буде за све нас. И почиње управо сада! Добродошли у будућност.